Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A73780

Hankkeen nimi: Bus Burger Franchising

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 26.3.2018 ja päättyy 30.6.2019

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: BUS BURGER OY

Organisaatiotyyppi: Pieni yritys

Y-tunnus: 2067252-5

Jakeluosoite: Väinöläntie 64

Puhelinnumero: +358400996169

Postinumero: 15230

Postitoimipaikka: LAHTI

WWW-osoite: www.busburger.fi;www.busgelato.com

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Laajoki Eeva

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: yrittäjä

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: eeva.laajoki(at)busburger.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358400996169

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Yhtiö käynnistää Hollolan Salpakankaalle jenkkityylisen Bus Burger diner ravintolan, mikä toimii kehityshankkeen pilottiyksikkönä. Yksikön toiminnan käynnistämisen ja alkukauden 6-12kk aikana kehitetään ja dokumentoidaan Bus Burger Franchising konsepti yhteistyössä konsultin kanssa. Pilottikokemuksen 6-8kk pohjalta lähdetään markkinoimaan Bus Burger Franchising liiketoimintaa muualle Suomeen.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 25 750

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 25 011

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 25 750

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 25 011

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Päijät-Häme

Seutukunnat: Lahden

Kunnat: Hollola

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Erämiehentie1

Postinumero: 15870

Postitoimipaikka: HOLLOLA

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 8, joihin työllistyvät naiset 7

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
Konsulttia ohjeistetaan tekemään kehityshankkeessa toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta mm., henkilöstötilat, asiakastilat, varusteet
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Otetaan huomioon yhtiön toiminnassa ja franchising-konseptin toimintakuvauksessa
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Ei ole suoranaisesti ao. edistämishanke

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 2 0
Pyritään käyttämään uusiutuvia materiaaleja. Tiedotetaan henkilöstölle
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 0 7
Laitteet valitaan uusimpien säädöksien vaatimusten mukaisina päästö-, energiakulutus- ym. vaikutusten suhteen
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 4
Ravintolan ympäristö pidetään siistinä. Jätekäsittely hoidetaan hyvin
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 4
Asiakkaiden ja henkilöstön ohjeistuksessa huomioidaan, pyydetään mm. autojen tyhjäkäynnin pysäytystä. Jätevedet menevät viemäröinnin kautta käsittelyyn
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 7 0
Jätteet lajitellaan ja mahdollisuuksien mukaan käytetään uudelleen hyödyksi esim. rasvat
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 3
Sähkönkäyttösopimuksissa pyritään arvottamaan uusiutuvaa energiaa
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 7 0
Yhtiön hanke luo uuden ja ainutlaatuisen, nuoria kokoavan, palveluyksikön ja siten täydentää Hollolan palvelutarjontaa
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 7 0
Kehitetään Bus Burger Franchising konsepti, mitä ketjuun liittyvät yrittäjät voivat hyödyntää työllistäen itsensä ja 8 työntekijää per yksikkö
Liikkuminen ja logistiikka 7 0
Hollolan Salpakankaalla Bus Burger on lähellä ihmisiä ja helposti saavutettavissa. Materiaali kuljetukset ovat vähäistä luokkaa
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 0 7
Tarjottavat tuotteet on valmistettu ilman lisäaineita tuoreista raaka-aineista
Tasa-arvon edistäminen 0 7
Palvelua tarjotaan ystävällisesti ja tasapuolisesti kaikille ikään, sukupuoleen ym. katsomatta
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 7
Bus Burger kokoaa yhteen paikkaan erilaisia ja kaikenikäisiä ihmisiä aterioimaan samaan paikkaan
Kulttuuriympäristö 8 0
Tyyliltään Bus Burger muodostaa kokoavan nähtävyyden ja elämyksen
Ympäristöosaaminen 0 5
Ympäristötietoisuutta edistetään mahdollisuuksien mukaan asiakkaille, varsinkin nuorille ja opastetaan henkilöstölle

9 Loppuraportin tiivistelmä

Hanke loi todella hyvän pohjan Bus Burgerin mahdollisuudelle laajeentua franchisingin avulla. Ilman tätä hanketta ei tavoite olisi todennäköisesti totetutunut ollenkaan.