Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A77454

Hankkeen nimi: Elintarviketarjoilun kansainvälinen kehittämistyö

Toimintalinja: 8. REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet

Erityistavoite: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 4.5.2021 ja päättyy 30.4.2022

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: HUTEK OYKALLE UUSITALO

Organisaatiotyyppi: Pieni yritys

Y-tunnus: 0708444-6

Jakeluosoite: Tiilitie 1

Puhelinnumero: +358505645005

Postinumero: 15560

Postitoimipaikka: NASTOLA

WWW-osoite: www.hutek.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Uusitalo Kalle

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: toimitusjohtaja

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: kalle.uusitalo(at)hutek.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358505645005

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Elintarvikkeiden tarjoilukäytäntöön liittyvä kehitystyö kansainvälisillä markkinoilla.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 27 350

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 20 850

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 27 350

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 20 850

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Päijät-Häme

Seutukunnat: Lahden

Kunnat: Lahti

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Tiilitie 1

Postinumero: 15560

Postitoimipaikka: NASTOLA

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Ei
Analyysiä ei ole tehty.
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Ei
Hankkeen tuloksilla ei merkitystä sukupuolinäkökulmasta.
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Hankkeen päätavoitteet ovat vähähiilisyyden sekä hyvinvoinnin lisääminen.

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 6 6
Mahdollisuus tulevaisuudessa hyödyntää kierrätettävää pakkausmateriaalia.
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 4 4
Logististen kustannusten pieneneminen paremman pakkauskoon myötä.
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 4 4
Logistiikan tehostumisen myötä pakokaasupäästöissä laskua.
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 10 10
Tuotepakkaus on 100% kierrätettävissä.
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 8 8
Kierrätettävän pakkausmateriaalin käytön lisääntyminen.
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 5 5
paikallisten yhteistyökumppanuuksien hyödyntäminen.
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 0 0
Liikkuminen ja logistiikka 6 6
Logistiikan tehostaminen.
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 10 10
Tarjoilukäytännön korkea hygieenisyysarvo.
Tasa-arvon edistäminen 0 0
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 0
Kulttuuriympäristö 0 0
Ympäristöosaaminen 8 8
Kierrätettävät materiaalit ja logistiikan tehostaminen.

9 Loppuraportin tiivistelmä

Hankkeemme tavoitteena löydettiin yritykselle uusia asiakaskohderyhmiä niin kotimaan kuin ulkomaan markkinoilta. Hankkeen pitkäaikainen tavoite vakiinnuttaa kahvimaidon ja kahvikerman tarjoilukäytännöt ruokailu- ja kahvilinjastoilla Pohjoismaissa näyttää jo tässä vaiheessa positiiviselta, tosin laajempaa näyttöä saadaan vasta vuosien aikana tarjoilutavan yleistymisen myötä. Kylmälaitteen suunnittelu- ja kehitystyön tuloksena lanseerattiin Gastro Helsinki 2022 messuilla Novocold Mini kylmälaite sekä palkattiin yksi henkilö vakituiseen työsuhteeseen. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna onnistuttiin uudella tarjoilukäytännöllä luomaan kustannustehokkuutta muun muassa työaikaan, pakkausjätteen ja elintarvikehukan määrään sekä varastointikustannuksiin.