Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A78074

Hankkeen nimi: Venner Veggiestep Food Education Platform

Toimintalinja: 8. REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet

Erityistavoite: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 30.6.2021 ja päättyy 30.9.2022

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: VENNER OY

Organisaatiotyyppi: Mikroyritys

Y-tunnus: 2911951-5

Jakeluosoite: Keilaranta 5

Puhelinnumero: +358505606086

Postinumero: 02150

Postitoimipaikka: HELSINKI

WWW-osoite: www.venner.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Järvinen Tuulia

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: tuulia(at)venner.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0503001390

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Hankkeessa kehitetään Vennerille uusi digitaalinen palvelu, Veggiestep Food Education Platform. Veggiestep-palvelulla vastataan kasvavaan ravitsemusterapian sekä ravitsemustiedon ja -kasvatuksen hyödyntämisen tarpeeseen. Palvelu ohjaa asiakkaita terveellisten ruokatottumusten syntyyn, jolla lisätään hyvinvointia ja ennaltaehkäistään elintapasairauksia.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 50 000

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 50 000

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 50 000

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 50 000

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Uusimaa

Seutukunnat: Helsingin

Kunnat: Helsinki

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: PL 3

Postinumero: 00350

Postitoimipaikka: HELSINKI

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
Hanke on sukupuolineutraali.
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Hanke on sukupuolineutraali.
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Hankkeen päätavoite ei ole sukupuolten tasa-arvon edistäminen.

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 5 10
Hankkeessa kehitettävällä palvelulla luodaan tietoisuutta kestävästi tuotetusta, ilmastoystävällisestä ja kaudenmukaisesta sekä ruuan valmistuksesta, jolla pyritään ohjaamaan ihmisten ruokailutottumuksia vastuulliseen, kasvispohjaiseen ja kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan.
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 5 10
Hankkeessa kehitettävällä palvelulla luodaan tietoisuutta kestävästi tuotetusta, ilmastoystävällisestä ruuasta ja kaudenmukaisesta sekä ruuan valmistuksesta, jolla pyritään ohjaamaan ihmisten ruokailutottumuksia vastuulliseen, kasvispohjaiseen ja kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan.
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 5 10
Hankkeessa kehitettävällä palvelulla luodaan tietoisuutta kestävästi tuotetusta, ilmastoystävällisestä ja kaudenmukaisesta ruuasta sekä ruuan valmistuksesta, jolla pyritään ohjaamaan ihmisten ruokailutottumuksia vastuulliseen, kasvispohjaiseen ja kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan.
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 5 10
Hankkeessa kehitettävällä palvelulla luodaan tietoisuutta kestävästi tuotetusta, ympäristöystävällisestä ja kaudenmukaisesta ruuasta ja ruuan valmistuksesta, jolla pyritään ohjaamaan ihmisten ruokailutottumuksia vastuulliseen, kasvispohjaiseen ja kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan.
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 5 10
Hankkeessa kehitettävällä palvelulla opetamme ruokahävikin hyödyntämistä ruuanvalmistuksessa.
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 0
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 7 7
Venner on kasvuyritys, joka pyrkii työllistämään sekä suoraan että välillisesti eri alojen osaajia.
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 10 10
Venner kehittää ja tarjoaa aineettomia digitaalisia tuotteita ja palveluja.
Liikkuminen ja logistiikka 5 5
Osa Vennerin liiketoimintaa on ruuan tuotannon ja jakelun logistiikkaketjujen optimointia.
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 10 10
Hankkeessa kehitettävällä palvelulla pyritään ohjaamaan ihmisten ruokailutottumuksia terveelliseen, hyvinvointia lisäävään suuntaan.
Tasa-arvon edistäminen 10 10
Venner on vaikuttavuuteen tähtäävä yhteiskunnallinen yritys, joka on syntynyt hyvinvoinnin polarisaation kaventamiseksi.
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 10 10
Venner on vaikuttavuuteen tähtäävä yhteiskunnallinen yritys, joka on syntynyt hyvinvoinnin polarisaation kaventamiseksi.
Kulttuuriympäristö 5 5
Venner pyrkii tuomaan vastuullista ruokakulttuuria tasa-arvoisesti kaikille.
Ympäristöosaaminen 5 5
Hankkeessa kehitettävällä palvelulla luodaan tietoisuutta kestävästi tuotetusta, kauden mukaisesta ja ilmastoystävällisestä ruuasta sekä ruuan valmistuksesta, jolla pyritään ohjaamaan ihmisten ruokailutottumuksia vastuulliseen ja kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan.

9 Loppuraportin tiivistelmä

Hankkeessa kehitettiin uusi digitaalinen palvelu, lapsille suunnattu maksuton Vegemi sovellus. Sovelluksella vastataan kasvavaan ravitsemustiedon ja -kasvatuksen tarpeeseen. Sovellus ohjaa tarinallistaen ja pelillistäen lisäämään lasten kasvisten ja hedelmien käyttöä ja vaikuttaa näin terveellisten ruokatottumusten syntyyn. Vegemi sovelluksen tavoitteena on pitkällä tähtäimellä lisätä hyvinvointia ja ennaltaehkäistään elintapasairauksia yhteistyössä ammattilaisten kanssa.