![]() |
![]() |
Project code: A70502
Project name: New processing technologies for increasing the added value of berries
Policy: 1. Competitiveness of SMEs
Specific objective: 3.1. Improving energy-efficiency among SMEs
Planned completion time: Start 9.2.2015 and end 29.2.2016
Operational status: Ended
Responsible authority: Centre for Economic Development, Transport and the Environment North Ostrobothnia
Official name of the applicant: POLARFORMA OY
Organisation type: Micro-enterprise
Business ID: 0560025-9
Street: PL 17
Telephone number: +358 400392494
Postal code: 94401
City/town: KEMINMAA
Project contact person's name: Korteniemi Veli-Markku
Contact person's position in the organisation: hallituksen pj
Contact person’s email address: v-m.korteniemi(at)lapinnova.fi
Contact person's phone number: +358 400392494
Number of applicants or subsidy transfer:
In the project, new technologies are developed and tested for setting up a process for producing novel berry ingredients while simultaneously retaining the quality and bioactive properties of berry material
EU and State funding granted: 12 260
EU and State funding used: 11 062
Planned public funding (total): 12 260
Planned public funding used (total): 11 062
Regions: Lapland
Subregions: Kemi-Tornio
Municipalities: Tornio
Street: Tietokatu 6 c/o Lapinnova Oy
Postal code: 94600
City/town: KEMI
Planned: 3, in which women are employed 1
Completed according to monitoring information: 0.00, in which women are employed 0.00
Planned: 0, which are founded by women 0
Completed according to monitoring information: 0.00, which are founded by women 0.00
Direct | Indirect | |
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 10 | 10 |
luonnonraaka-aineen maksimaalinen käyttö ja lisäarvot | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 10 |
kasvien hyödyntäminen hyvillä menetelmillä | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Materiaalit ja jätteet | 10 | 10 |
sivuvirtojen hyödyntäminen ja siten jätevirtojen vähentäminen | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 0 | 0 |
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 0 |
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 10 |
terveeelinen ja terveysvaikutteinen ruoka | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 10 |
luonnonraaka-aineiden hyödyntäminen |
In the Project, new processing technologies were tested and analyzed for producing novel berry ingredients for industrial purposes. As a result the Project gave important knowledge for decision making in further development steps.