Hankekoodi: A71298
Hankkeen nimi: Innovative Technologies and Concepts for Business Growth Based on Finnish Mushrooms
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 4.1. Tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen alueellisten vahvuuksien pohjalta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.1.2016 ja päättyy 31.12.2017
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Innovaatiorahoituskeskus Business Finland
Hakijan virallinen nimi: Turun yliopisto
Organisaatiotyyppi: Yliopisto
Y-tunnus: 0245896-3
Jakeluosoite: Yliopistonmäki
Puhelinnumero:
Postinumero: 20014
Postitoimipaikka: TURUN YLIOPISTO
WWW-osoite: www.utu.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Suomela, Jukka-Pekka
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: N/A
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: jusuom(at)utu.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358445171076
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Projektissa kehitetään sienialan toimijaketjun kanssa markkinalähtöiset tuotekonseptit kahteen käyttökategoriaan: elintarvike- ja foodservice-käyttöön sekä ravintolisä- ja aineosakäyttöön. Konseptikehityksessä hyödynnetään kohdemarkkinoilla tehtävä selvityksiä ja testauksia.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 359 900
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 359 900
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 359 900
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 359 900
Hankkeen toiminta on valtakunnallista
Jakeluosoite: Yliopistonmäki
Postinumero: 20014
Postitoimipaikka: Turku
Suunniteltu: 2, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 8 | 0 |
Ekotehokas ja kestävä luonnonvarojen käyttö; maailman ravinnetalouden parantaminen. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 5 | 5 |
Laajentaa maailman ruokahuollon perustaa. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 10 | 0 |
Lisää monimuotoisen metsän arvoa --> vähentää tuhoavien toimien kannattavuutta. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 5 | 5 |
Vaikutus on neutraali, mutta lisätessään toimivan ekosysteemin arvoa vahvistaa em. seikkojen suojelun tärkeyttä. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 5 | 5 |
Lisääntyvä toiminta mahdollistaa tarkemman ohjauksen Natura-alueiden ulkopuolelle. | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 5 | 0 |
Edistää kiertotaloutta ja ympäristön kestävää käyttöä | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Ei vaikutusta | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 10 | 10 |
Keräily- ja viljelysienet tarjoavat merkittäviä elinkeinomahdollisuuksia, jotka tarvitsevat myös tukipalveluita. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 5 | 5 |
Teknologiaosaaminen sovellettavissa muihin tilanteisiin, palvelumyyntinä. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 5 | 10 |
Lisäperuste toimivan logistiikkaverkon ylläpitämiselle Suomessa. Aiheutuva rasitus kuitenkin pieni. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 2 | 5 |
Lisämahdollisuus elinvoimaiselle maaseudulle | ||
Tasa-arvon edistäminen | 5 | 5 |
Kohdistuu naisvaltaiseen sektoriin. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 5 | 5 |
Tukee monikulttuurista Suomea vahvistamalla maahanmuuttajien työmahdollisuuksia ja heidän ruokakulttuuriinsa kuuluvien raaka-aineiden jalostusta. | ||
Kulttuuriympäristö | 5 | 5 |
Ylläpitää elävää maaseutua. | ||
Ympäristöosaaminen | 8 | 5 |
Lisää ymmärrystä ekosysteemistä ja sen kestävästä hyödyntämisestä. |
Projektissa kehitetään sienialan toimijaketjun kanssa markkinalähtöiset tuotekonseptit kahteen käyttökategoriaan: elintarvike- ja foodservice-käyttöön sekä ravintolisä- ja aineosakäyttöön. Konseptikehityksessä hyödynnetään kohdemarkkinoilla tehtävä selvityksiä ja testauksia.