Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A72168

Hankkeen nimi: Viennistä uutta kannattavaa kasvua

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 19.9.2016 ja päättyy 30.4.2017

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: J. MARTIN OYTEOLLISUUSTIE 35

Organisaatiotyyppi: Pieni yritys

Y-tunnus: 1773704-1

Jakeluosoite: Teollisuustie 35

Puhelinnumero: +358443715642

Postinumero: 45370

Postitoimipaikka: VALKEALA

WWW-osoite: www.leipomojmartin.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: kumpula jussi

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: yrittäjä

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: jussi.kumpula(at)leipomojmartin.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 53633033

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

J Martin Oy:n kehityshankkeella kartoitetaan vientipotentiaalia lähimarkkinoilla sekä selvitetään yrityksen sisäiset kehittämistarpeet viennin käynnistämiseksi (tuotteet, laatu, prosessit, organisaatio)

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 13 000

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 11 941

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 13 000

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 11 941

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Kymenlaakso

Seutukunnat: Kouvolan

Kunnat: Kouvola

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Teollisuustie 35

Postinumero: 45370

Postitoimipaikka: VALKEALA

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 4, joihin työllistyvät naiset 3

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
a
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
a
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Kyllä
a

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 0 0
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 0 0
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 0
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 0 0
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 0
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 0 0
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 0 0
Liikkuminen ja logistiikka 0 0
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 0 0
Tasa-arvon edistäminen 0 0
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 0
Kulttuuriympäristö 0 0
Ympäristöosaaminen 0 0

9 Loppuraportin tiivistelmä

Leipomo J Martin Oy:n kehityshanke ¿viennistä kannattavaa kasvua¿ toteutettiin 20.9.2016 ¿ 30.4.2016. Siinä oli kolme osa-aluetta, joissa kussakin käytetiin eri konsulttia. Vientikartoituksen toteutti Magnus Johanson Scandinavian Testing Institute Oy:stä, teknisen kartoituksen Ari Ignatius BakAri Oystä ja vientivalmiuksien kartotuksen Aimo Jussila AmiHelp Oy:stä. Vientikartoitus osoitti, että Skarppi -tuotesarja (=Gourmet Finnish Crispbread) on erittäin potentiaalinen vientituote ainakin lähimarkkinoilla (= Baltia ja Skandinavia). Orastavaa vientiä on jo saatu Viroon. Viennin merkittävämpi käynnistäminen vaatii kuitenkin lisäselvityksiä.Tekninen kartoitus puolestaan toi ilmi useita kehittämis- ja investontitarpeita sekä valmistuksen tehostamiseksi että laatujärjestelmän mahdollistamiseksi. Näitäkin asioita viedään eteenpäin taloudellisten ja aikaresurssien puitteissa. Jatkossakin voidaan hyödyntää ulkopuolista asiantuntemusta, mutta jossakin vaiheessa yrityksen tarvitsee myös omia resursseja vientiin (kielitaito, vientiosaaminen