Hankekoodi: A72499
Hankkeen nimi: Futuria-Elintarvikekehitys: tiedosta käytäntöön
Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen
Erityistavoite: 4.1. Tutkimus-, osaamis- ja innovaatiokeskittymien kehittäminen alueellisten vahvuuksien pohjalta
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.1.2017 ja päättyy 31.3.2018
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Savon liitto
Hakijan virallinen nimi: Suonenjoen kaupunki
Organisaatiotyyppi: Kunta
Y-tunnus: 0208061-4
Jakeluosoite: PL 13
Puhelinnumero: 017 513 311
Postinumero: 77601
Postitoimipaikka: Suonenjoki
WWW-osoite: http://www.suonenjoki.fi
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: NIEMITALO VUOKKO KRISTIINA
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: projektipäällikkö / SavoGrow Oy
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: vuokko.niemitalo(at)savogrow.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0207 464 629
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Hankkeessa uudistetaan tuotekehitystiloja ja -palveluja. Hankkeen tärkeimmät tavoitteet ovat:
- koulutus- ja tuotekehityspalvelujen tuotteistaminen
- tilojen muuttaminen laitoshyväksynnän vaatimusten mukaisiksi, jolloin tilat soveltuvat liha-, kala- ja maitovalmisteiden pilottituotantoon
- tilat päivitetään nykytekniikan mukaisiksi ja uusien käyttäjäryhmien tarpeisiin sopiviksi (erityisesti liha-, kala- ja maitoalan laitosten tarpeisiin)
- tuotekehityskoulutuksen ja -toiminnan systematisointi
Tavoitteisiin päästään oppilaitosten ja yritysten tarpeiden selvityksellä, rakenteellisilla muutoksilla, laiteinvestoinneilla ja tuotekehityspalveluiden ja -koulutuksen systematisoinnilla.
Elintarvikealan oppilaitokset, yritykset ja kehittämisyksiköt Pohjois-Savossa.
Elintarvikealan toimijat lähimaakunnissa ja muualla Suomessa.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 202 297
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 151 364
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 288 996
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 216 235
Maakunnat: Pohjois-Savo
Seutukunnat: Koillis-Savon, Kuopion, Varkauden, Ylä-Savon, Sisä-Savon
Kunnat: Keitele, Rautavaara, Kuopio, Siilinjärvi, Tuusniemi, Kaavi, Vesanto, Lapinlahti, Rautalampi, Tervo, Sonkajärvi, Suonenjoki, Kiuruvesi, Pielavesi, Leppävirta, Vieremä, Varkaus, Iisalmi
Jakeluosoite: Jalkalantie 6
Postinumero: 77600
Postitoimipaikka: Suonenjoki
Suunniteltu: 2, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 0 | 3 |
Järvikalan tuotteistaminen ekologisesti kannattavaa. Tilat mahdollistavat tuotekehityksen lähialueella. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Ei vaikutusta | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Ei vaikutusta | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 0 | 0 |
Ei vaikutusta | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Ei vaikutusta | ||
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | 3 |
Lähialueen raaka-aineiden tuotekehitys tuotteiksi helpottuu. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Ei vaikutusta | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 5 | 6 |
Elinkeinorakenne lähialueella painottunut elintarviketeollisuuteen. Helpottaa nykytekniikan testaamista ja käyttöönottoa. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 8 | 3 |
Tuotekehityspalvelujen ja -koulutusten tuotteistaminen. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 3 |
Paikallisten tuotekehitystilojen monipuolistuminen vähentää yritysten liikkuvuuden tarvetta kauempana sijaitseviin tk-tiloihin. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 0 | 5 |
Tukee elintarvikeyritysten toimintaedellytyksiä | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Ei vaikutusta | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Ei vaikutusta | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
EI vaikutusta | ||
Ympäristöosaaminen | 3 | 4 |
Ympäristöjärjestelmien vaatimusten mukainen toiminta ja ympäristöasioiden huomioiminen koulutuksissa. |
Hankkeessa uudistettiin Yrityspuisto Futuriassa Suonenjoella sijaitsevat tuotekehitystilat leipomoa lukuun ottamatta. Rakenteelliset muutokset ja laitehankinnat tehtiin sillä ajatuksella, että käytännössä pystytään palvelemaan koko elintarvikesektoria. Tilat (Vegeria + pakkaamo) remontoitiin laitoshyväksynnän vaatimusten mukaisiksi, joten nyt uudistetut tilat sopivat marja- ja kasvispohjaisten tuotteiden lisäksi myös liha-, kala- ja maitovalmisteiden tuotekehitykseen ja koevalmistukseen. Tiloihin hankittiin 12 täysin uutta laitetta sekä mm. ovien eteen uudentyyppiset hygieniamatot, joilla estetään kontaminaatio kengistä, liikuteltavista vaunuista tai muista kuljetusvälineistä.
Hankkeen aikana uudistettiin omavalvontaan, dokumentaatioon, tuotekehitykseen ja tilojen markkinointiin liittyviä asioita. SavoGrown nettisivuilta löytyy nyt mm. laiteluettelo, hinnasto, sähköinen varauskalenteri ja muuta lisätietoa kuvien kera.