Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A72634

Hankkeen nimi: My Finland Goes International

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 22.2.2017 ja päättyy 30.9.2017

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: MY FINLAND OY

Organisaatiotyyppi: Mikroyritys

Y-tunnus: 2800359-6

Jakeluosoite: Palvaanniementie 477

Puhelinnumero: +358406821727

Postinumero: 47710

Postitoimipaikka: JAALA

WWW-osoite: www.myfinland.info

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Immonen Taina

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: taina(at)myfinland.info

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358 40 682 1727

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Toimenpiteinä on v. 2017 Pariisin matkailumessuille osallistuminen sisältäen messuosaston suunnittelun, vuokraamisen, pystyttämisen ja messujen aikaisen hoitamisen menot, ko. messuihin liittyvän markkinointiaineiston tuottamisen sekä hotelli- ja päivärahakustannukset 2 hengelle. Hankkeeseen liittyy digitaalisen markkinoinnin ja myynnin suunnittelu ja kehittäminen eli konsultointi-, asiantuntija-, kehittämis- ja testauspalveluja. Hankkeella tavoitellaan merkittäviä vaikutuksia yrityksen tunnettuuden lisääntymiseen ranskankielisillä matkailumarkkinoilla sekä sähköisen markkinoinnin ja myynnin suunnittelu- ja käytännön osaamisen ja tietotaidon lisääntymistä yrityksessä. Tuloksena on kannattavan liiketoiminnan käynnistyminen matkailualan keskiarvoa nopeammin.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 15 195

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 12 037

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 15 195

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 12 037

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Kymenlaakso

Seutukunnat: Kouvolan

Kunnat: Kouvola

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Palvaanniementie 477

Postinumero: 47710

Postitoimipaikka: JAALA

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 1, joihin työllistyvät naiset 1

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
Välillisesti: toimintaympäristö (suomalaiset kodit, mökit ja luonto) ovat sukupuolineutraaleja. Analyysiä ei ole tarvinnut tehdä suomalaisen kulttuurin ja rakennuskulttuurin vahvan sukupuolineutraaliuden takia. Aktiviteettivälineitä on yhtälaisesti naisille kuin miehille (esim. pyörät).
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Välillisesti: markkinointistrategiassa ja liiketoimintasuunnitelmassa on huomioitu matkailuelämysten toteutus sekä markkinoinnin ja markkinointimateriaalin suuntaaminen yhtälaisella painotuksella molemmille sukupuolille samassa luontotoimintaympäristössä murtaen perinteisiä vahvoja miehisiä malleja.
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Hankkeessa edistetään välillisesti sukupuolten tasa-arvoa, esim. kehotetaan mies- ja naisasiakkaita arkipuuhiin majoituskohtesissa. Konkreettisesti on tarjolla matkoja yksin matkustaville naisille, jotka haluavat lähteä toisiaan tuntematta ryhmämatkalle, koska eivät täysin yksin uskalla matkustaa.

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 2 3
Digimarkkinointi vähentää paperinkäyttöä, kuljetuksia, lentorahtia. Välillisesti: Luonnossa liikutaan luontoa säästäen, kasvillisuutta tutkien ja ihaillen, marjoja keräten, ei repien, roskaten eikä tuhoten. Asiakkaille korostetaan luontoarvoja ja puhtautta.
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 0 2
Ilmastoa saastuttavien kuljetusten määrää pyritään vähentämään kuljettamalla useita henkilöitä samalla ja lyhimmät reitit valiten. Aktiteeteissa korostua ei luontoa saastuttavat elämykset, kuten pulkkailu, hiihtäminen, uiminen, veneily soudellen, potkukelkkailu, marjojen poimiminen.
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 2
Välillisesti: Matkojen luonnonläheinen majoitus ja aktiviteetit opettavat matkustajaa arvostamaan luontoa sen monimuotoisuudessaan.
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 2
Matkakohteissa vesistöissä näytetään ja kerrotaan vesiensuojelusta konkreettisesti. Matkat suunnitellaan mahdollisimman vähäisin päästöin.
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 2 2
Digimarkkinoinnin ja myynnin suunnitelma edistää sitä, että markkinointimateriaalia syntyy vain digitaalisena, josta ei synny jätettä. Välillisesti: matkakohteen majoituksissa tutustutaan suomalaisen jätteenkierrätyksen malliin konkreettisesti arkielämässä.
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 1
Yhdessä majoituskohteessamme on siirrytty osittain aurinkopaneelisähköön.
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 1 2
Messuilla paikallisia yrityksiä, joiden kanssa ollaan verkostoyhteistyössä ja tuotetaan luontoa säästäviä ktiviteetteja: musiikkiesityksiä ja luontoretkeilyä. Välillisesti käytetään paikallistuottajien elintarvikkeita, lähiruokaa ja metsien ravintoa ravitsemuspalveluissa, mikä vähentää kuljetuksia
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 2 2
Digitaalisen markkinoinnin suunnittelun tuloksena syntyy aineettomia tuotteita ja palveluita; myös suunnitelman käytännön toimina syntyy välillisiä aineettomia tuotteita.
Liikkuminen ja logistiikka 1 2
Sähköisen markkinoinnin suunnitelman mukaiset tuotokset vähentävät logististen kuljetusten tarvetta huomattavasti.
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 1 2
Messuilla viestitään terveellisistä ja hyvinvointia lisäävistä lomamahdollisuuksista, joilla siis on välilliset vaikutukset lomailijoiden hyvinvoinnin ja tietoisuuden lisääntymisenä hyvinvointia edistävistä elintavoista.
Tasa-arvon edistäminen 1 2
Messuilla ja digimarkkinoinnin avulla viestitään markkinoinnin kuvamateriaalissa tasa-arvoisia elämysmahdollisuuksia miehille ja naisille.
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 1 2
Messut edistävät kulttuurien välistä vaihtoa ja kommunikointia. Välillisesti markkinointimateriaali ja matkailu Suomessa lisäävät sitä entisestään.
Kulttuuriympäristö 2 2
Messujen markkinoinnissa ja viestinnässä edistetään suomalaisen kulttuuriympäristön kohteita ja niiden vaalimista. Välillisesti: matkojen aikana tutustutaan Suomen rikkaaseen teollisuuskulttuuri- ja muuhun kulttuuriympäristöön.
Ympäristöosaaminen 1 1
Digimarkkinoinnin suunnittelu lisää yrityksen osaamista säästää ympäristöä omilla markkinointitoimillaan. Välillisesti matkailutoiminnassa tutustutaan konkreettisesti arkielämässä suomalaiseen kierrätykseen kotitalouksissa ja luontoa säästävää elämisen tapaan luontoretkeilyssä.

9 Loppuraportin tiivistelmä

My Finland Goes International -hankkeen toimenpiteinä olivat osallistuminen v. 2017 Pariisin matkailumessuille sisältäen messuosallistumisen käytännön toimineen (osaston suunnittelu, vuokraaminen, pystyttäminen ja messujen aikaiset menot, messuimarkkinointiaineiston tuottaminen sekä hotelli- ja päivärahakustannukset 2 hengelle). Hankkeeseen liittyi digitaalisen markkinoinnin ja myynnin suunnittelu ja kehittäminen eli konsultointi-, asiantuntija-, kehittämis- ja testauspalveluja. Hanke lisäsi merkittävästi yrityksen tunnettuvutta ranskankielisillä matkailumarkkinoilla sekä yrityksen osaamista sähköisen markkinoinnin ja myynnin suunnittelu- ja käytännön töiden osaamisessa. Tuloksena on ollut konkreettisesti talvisesonkikauden 2017-2018 hyvä myynti, jonka seurauksena oletaan, että yritys pystyy saavuttamaan liiketoiminnan kannattavuuden matkailualan keskiarvoa nopeammin. Ensimmäisenä tilikautena liikevaihto lisääntyi messua edeltävästä ajasta huomattavasti ja hankkeen numeeriset tavoitteet toteutuvat liikevaihdossa ja työllistävyydessä.