Hankekoodi: A72775
Hankkeen nimi: Elintarvikkeen tuotekehitys.
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 7.4.2017 ja päättyy 31.12.2020
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: OREGANA OY
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2797756-7
Jakeluosoite: Purotie 6
Puhelinnumero: 0503509091
Postinumero: 88470
Postitoimipaikka: KONTIOMÄKI
WWW-osoite: https://www.oreganasmoothie.com/
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Hanhisuanto Mika
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: mika.hanhisuanto(at)oregana.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0503509091
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
Uuden tyyppisten elintarvikkeiden tuotekehitys.
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 23 920
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 11 009
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 23 920
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 11 009
Maakunnat: Kainuu
Seutukunnat: Kajaanin
Kunnat: Kajaani
Jakeluosoite: Kehräämöntie 7
Postinumero: 87400
Postitoimipaikka: KAJAANI
Suunniteltu: 2, joihin työllistyvät naiset 1
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00
Suunniteltu: 1, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 8 | 6 |
raaka-aineet sopimusvalmistajilta, luonnonmukaisin viljelymenetelmin. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 7 | 6 |
Lähiruoka ajattelu omassa tuotannossa | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 4 | 3 |
Tuotannon raaka-aineissa huomioidaan satokaudet ja raaka-aineen saatavuus | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 6 | 5 |
Veden kierrättäminen esim. autoklaavin recovery -astia, palauttaa käytetyn veden takaisin kuumennukseen (säästää aikaa, vettä ja sähköä) | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 10 | 9 |
Materaalit 100% kierrätettäviä mm. lasi- ja pahvipakkaukset | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 4 | 5 |
sähkön toimitus voidaan hankkia uusiutuvilla energialähteillä tuotetulla sähköllä | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 4 | 3 |
Pyritään hankkimaan raaka-aineet paikallisesti ja lähi-alueelta ja työllistämään paikalllisia toimijoita ja työvoimaa. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 4 | 3 |
tuotantotekniikan tutkiminen ja parantaminen ( innovaatiot) | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 4 | 7 |
Kuljetusten yhdistäminen. Välivarastointi markkinoiden läheisyyteen vähentää päästöjä. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 10 | 10 |
Tuotteet edistävät ihmisten (kuluttajien) hyvinvointia, terveyttä ja jaksamista. Tuotteissa ei lisäaineita, vähäsuolaisuus ja alhaiset sokeripitoisuudet | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 4 | 6 |
Kansainvälinen tuote = huomioitava kansainväliset mieltymykset ja toiveet | ||
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 0 | 0 |
Elintarvikkeen tuotekehitys hankkeen tarkoituksena on kehittää ja tuoda tarjolle terveellisempiä elintarvikkeita, joiden ravintoarvot ovat hyvät: alhainen sokeripitoisuus, runsas kasvisten osuus, pitkä säilyvyysaika ja helppokäyttöisyys kuluttajalle. Nämä ominaisuudet lisäävät myös terveellisempi valintoja sekä kasvisten osuutta kuluttajien ruokavaliossa. Hanke onnistui kehittämään useita erimakuisia smoothie -juomia, joissa nämä argumentit toteutuvat.