Project code: A73044
Project name: Development of oat-based food products
Policy: 2. Production and utilisation of latest knowledge and expertise
Specific objective: 5.1. Strengthening innovation work in companies
Planned completion time: Start 16.7.2017 and end 31.3.2018
Operational status: Ended
Responsible authority: Centre for Economic Development, Transport and the Environment Central Finland
Official name of the applicant: MÖ FOODS OY
Organisation type: Micro-enterprise
Business ID: 2835966-4
Street: Alaviirteentie 144
Telephone number: +358400463723
Postal code: 68230
City/town: LOHTAJA
Website: www.mö.fi
Project contact person's name: Jukkola Annamari
Contact person's position in the organisation: Toimitusjohtaja
Contact person’s email address: annamari.jukkola(at)mofoods.fi
Contact person's phone number: +358400463723
Number of applicants or subsidy transfer:
The aim of the project is to develop new oat based food products and to start manufacturing them.
EU and State funding granted: 15 850
EU and State funding used: 15 850
Planned public funding (total): 15 850
Planned public funding used (total): 15 850
Regions: Central Ostrobothnia
Subregions: Kokkola
Municipalities: Kokkola
Street: Alaviirteentie 144
Postal code: 68230
City/town: LOHTAJA
Planned: 0, in which women are employed 0
Completed according to monitoring information: 0.00, in which women are employed 0.00
Planned: 0, which are founded by women 0
Completed according to monitoring information: 0.00, which are founded by women 0.00
Direct | Indirect | |
Luonnonvarojen käytön kestävyys | 4 | 3 |
Valmistamme tuotteemme 100% kasviperäisistä raaka-aineista ja kannustamme ekologisten tuotteiden kulutukseen. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 2 | 2 |
Kasviperäisten elintarvikkeiden hiilijalanjälki on pienempi eläinperäisiin tuotteisiin verrattuna. | ||
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 2 | 2 |
Kasviperäisiin tuotteisiin siirtyminen vähentää viljeltävän maan määrän tarvetta ja antaa tilaa luonnon monimuotoisuudelle. | ||
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | 3 | 2 |
Suosimme kasviperäisten maataloustuotteiden tuotantoa eläinperäisten sijaan. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Materiaalit ja jätteet | 1 | 1 |
Pakkausmateriaalien kierrätettävyys ja muovin määrä. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 0 |
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 2 | 2 |
Suosimme kotimaisia raaka-aineita ja käytämme ainoastaan kotimaista kauraa. Tuomme myös paikallisia työpaikkoja. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 0 |
Liikkuminen ja logistiikka | 1 | 1 |
Logistiikkasynergiat Jukkola Food Oy:n kanssa. | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 2 | 2 |
Kasviperäiset tuotteemme ovat terveellinen valinta ja edistää hyvinvointia. | ||
Tasa-arvon edistäminen | 0 | 0 |
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 0 | 0 |
Kulttuuriympäristö | 0 | 0 |
Ympäristöosaaminen | 2 | 2 |
Kasvatamme tietoisuutta ympäristöasioista viestinnän kautta. |
The project yielded launch of three new fermented plant based products: MÖ-kaurajogu ("oat yoghurt") unflavored, blueberry-cardamom and banana. The products are made from local ingredients in Lohtaja and they come with 400g ecological packaging.