Hankekoodi: A74201
Hankkeen nimi: TechBrew - Käsityöläispanimon tuotannon kestävä kehittäminen
Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky
Erityistavoite: 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 7.6.2018 ja päättyy 30.4.2021
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Hakijan virallinen nimi: OY NBC BREWERY AB
Organisaatiotyyppi: Mikroyritys
Y-tunnus: 2834483-3
Jakeluosoite: Indolantie 15
Puhelinnumero: +358503595487
Postinumero: 67600
Postitoimipaikka: KOKKOLA
WWW-osoite: www.kahakkabrewery.com
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kavilo Nicke
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: VD
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: info(at)kahakkabrewery.com
Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358503595487
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:
- Kestävien tuotantoperiaatteiden edistäminen pienpanimossa - Energiatehokkuuden parantaminen tuotannossa - Yritysyhteistyön laajentaminen - Liiketoiminnan kehittäminen - Panimoalan teknologian kehittäminen - Kansainvälisen yhteistyön kehittäminen
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 49 560
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 45 152
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 49 560
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 45 152
Maakunnat: Keski-Pohjanmaa
Seutukunnat: Kokkolan
Kunnat: Kokkola
Jakeluosoite: INDOLANTIE 15
Postinumero: 67600
Postitoimipaikka: KOKKOLA
Suunniteltu: 5, joihin työllistyvät naiset 2
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 4.00, joihin työllistyvät naiset 1.00
Suunniteltu: 1, joista naisten perustamia 0
Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joista naisten perustamia 0.00
Välitön | Välillinen | |
Ekologinen kestävyys | ||
Luonnonvarojen käytön kestävyys | -1 | 4 |
Suurin osa tuotannossa käytetyistä materialeista ja raakaaineista ovat uusiutuvia. Hankeen tuoma liikevaihdon kasvupotentiaali luo edyllytyksiä biokaasuun siirtymiseen. | ||
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen | 0 | 0 |
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus | 0 | 0 |
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) | -1 | -2 |
Liiketoiminnan ekosysteemi tuottaa suoria sekä lähinnä epäsuoria kasvihuonekaasupäästöjä , jotka on vaikeasti kontrolloitavissa (raaka-ainitten tuottamisessa yhteydessä, logistiikassa/jakelukanavissa, ym). Suuressa mittakaavassa hiilijalanjäljen ei katsota olevan kovinkaan merkittävällä tasolla. | ||
Natura 2000 -ohjelman kohteet | 0 | 0 |
Taloudellinen kestävyys | ||
Materiaalit ja jätteet | 0 | -2 |
Suurin osa liiketoiminassa käytetyistä raakaaineesta ovat uusiutuvaa materialia. Tämän lisäksi tuotannossa käytetty viljaraakaaine toimitetaan lähiseudun maanviljelijöiden käyttämäksi rehuksi. Liiketoiminnan kasvu tuottaa silti luonnollisesti suuremman määrän jätettä. | ||
Uusiutuvien energialähteiden käyttö | 0 | 3 |
Hankeen tuoma liiketoiminnan kasvu luo mahdollisuuden siirtyä biokaasun käyttöön tulevaisuudessa. Pitkällä aikavälillä tuotannossa käytettyä viljaa on tarkoitus käyttää myös biokaasun tuotannossa. | ||
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen | 4 | 7 |
Yrityksen perustusvaiheessa on käytetty jo kymmenien paikallisten yritysten tarjoamia palveluita. Hankkeen tuoman kasvutarpeen myötä kehityksen odotetaan kasvattavan yhteistyötarvetta. Lisäksi yhteistyötä jatketaan m.m. Korkeakoulu Centrian kanssa. | ||
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen | 0 | 2 |
Potentiaalisesti teknologisten tuotteiden esille tuonti sekä omassa ja Korkeakoulu Centrian laboratoriossa tehdyn laadunvalvonnan parantamiskeinoja. | ||
Liikkuminen ja logistiikka | 0 | 5 |
Kestävän kehityksen mukaiset ja ympäristötietoiset logistiikka järjestelyt ovat tärkeässä osassa liiketoiminnan kehittämisen suhteen. | ||
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus | ||
Hyvinvoinnin edistäminen | 2 | 5 |
Henkilöstön kasvun tuoma yhteenkuuluvuus ja yhteisöllisyys. Taloudellinen turvallisuus. | ||
Tasa-arvon edistäminen | -2 | 4 |
Korkeakoulu Centrian kemian opintoalueen opiskelijat ovat potentiaalisia yrityksen tulevia työntekijöitä. | ||
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus | 3 | 7 |
Tuomalla paikallisen yhteisön lähemmäs pienpanimotuotantoa. Panimokulttuurin herättäminen paikkakunnalla "Meidän kaupungin panimo". Yhteisöllisyyden vahvistaminen. | ||
Kulttuuriympäristö | 1 | 3 |
Käsityöläisyyden eteen tuominen ja mahdollinen yhteistyö eri toimioiden ja toimialojen kanssa (käsityöläiskultturi). | ||
Ympäristöosaaminen | 1 | 4 |
Analyyttisen datan moninaisuuden kasvattaminen ja tietoisuus. Yhteistyö Korkeakoulu Centrian kemian ympäristötekiikan opintoalueen opiskelijoitten kanssa luo edyllytyksiä ja osaamista. |
Ely keskuksen tukema hanke TechBrew - Käsityöläispanimon tuotannon kestävä kehitys on suoritettu projektin asetettujen tavoitteiden mukaan. Avainhenkilön palkkaaminen toteutti hankeen avulla nopeutetun liikevaihdon sekä tuotannon kehityksen. Hanke keskittyi vahvasti uusien tuotteiden kehittämiseen sekä tuotekehittämisprosessin tehostamiseen. Hankeen seurauksena kehitetyt uudet tuotteet sekä uudet tuoteperheet edesauttoivat liikevaihdon kasvun, nopeuttaen hankeen laatimien tavoitteiden saavuttamisen. Hankeen tavoite oli myös tehostaa tuotantoa uusien laiteinvestointien kautta sekä uusien tehokkaiden tuotantoperiaatteiden sisäistämisellä. Laiteinvestointien myötä sekä tuotantotapojen sekä tuotantoperiaatteiden sisäistäminen tuotti hyvän tuloksen joka lisäsi henkilöstön tuotannollista osaamista sekä uusien työntekijöiden palkkaamisen.