Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A75331

Hankkeen nimi: Ravintolatoiminta

Toimintalinja: 2. Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen

Erityistavoite: 5.1. Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 24.7.2019 ja päättyy 31.12.2019

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: AURORA HOLIDAYS AVOIN YHTIÖ

Organisaatiotyyppi: Mikroyritys

Y-tunnus: 2794026-2

Jakeluosoite: Mäkeläntie 2

Puhelinnumero: 0407625005

Postinumero: 99980

Postitoimipaikka: UTSJOKI

WWW-osoite: www.auroraholidays.net

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Salonen Tiina

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: omistaja

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: contact(at)auroraholidays.net

Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0407625005

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Ravintolatoiminnan lisääminen olemassaolevien palveluiden lisäksi

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 5 710

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 5 710

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 5 710

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 5 710

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Lappi

Seutukunnat: Pohjois-Lapin

Kunnat: Utsjoki

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Nuorgamintie 815

Postinumero: 99980

Postitoimipaikka: UTSJOKI

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Ei
Emme ole tehneet erikseen analyysiä, sillä hankkeemme toteutuksessa ei ole mitään eroja sukupuolinäkökulmissa. Hanke koskee palvelumuotoilua ja siinä käytetään asiantuntijapalveluita. Oma palvelumme on avoin kaikille sukupuoliin katsomatta.
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Hankkeen toteutukseen valikoitunut yritys on valittu yrityksen ansioiden ja aiempien projektien perusteella. Palvelumuotoilu ei ole alana vahvasti sukupuolittunut mihinkään suuntaan, joten sukupuolinäkökulma ei ollut olennainen yrityksen valinnassa.
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Hankkeen päätavoite on asiantuntija-avun turvin kehittää tuotteistamme kansainvälisesti houkuttelevia. Hankkeen lopputuotteena oleva palvelumuotoilu pyritään toteuttamaan niin että se on yhdenvertaisesti sopiva kaikille sukupuolille. Omassa yritystoiminnassamme korostamme suvaitsevaisuutta ja olemme liittyneet muun muassa We Speak Gay yhteisöön jossa etsitään ja esitellään turvallisia ja suvaitsevia matkakohteita sukuupuolivähemmistöille.

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 0 0
Ravintolatuotteiden palvelumuotoilu ei varsinaisesti vaikuta luonnonvarojen käytön kestävyyteen
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 0 0
Ravintolatuotteiden palvelumuotoilu ei varsinaisesti vaikuta ilmastonmuutoksen riskeihin kasvattavasti tai vähentävästi
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Ravintolatuotteiden palvelumuotoilu ei varsinaisesti vaikuta kasvillisuuteen, eliöihin ja luonnon monimuotoisuuteen
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 0
Ravintolatuotteiden palvelumuotoilu ei varsinaisesti vaikuta tässä mainittuihin asioihin.
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Ravintolatuotteiden palvelumuotoilu ei varsinaisesti Natura 2000-ohjelman kohteisiin
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 0 0
Pyrimme hyvällä suunnittelulla ja palvelumuotoilulla vaikuttamaan muodostuvan jätteen määrään vähentävästi
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 0
Tämä ei varsinaisesti kosketa palvelumuotoilua, mutta uusi ravintolarakennus lämpenee maalämmöllä
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 0 0
Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita, raaka-aineita ja palveluita tukeaksemme paikallista elinkeinoa
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 0 0
-
Liikkuminen ja logistiikka 0 0
Palvelumuotoiluyhteistyö voidaan tehdä etänä, ilman että tarvitsee siirtyä satoja kilometrejä tapaamiseen
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 0 0
Hyvät ravintolapalvelut lisäävät matkailijoiden ja paikallisten hyvinvointia
Tasa-arvon edistäminen 0 0
Edistämme tasa-arvoa tarjoamalla palveluita jotka ovat yhdenvertaisesti saatavilla kaikille, sukupuoliin katsomatta.
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 0
Kulttuuriympäristö 0 0
Yrityksemme on saamelaisalueella ja pyrimme työmme ohessa kertomaan ja opastamaan ihmisiä mm. saamelaiskulttuurista
Ympäristöosaaminen 0 0
Pyrimme palvelumuotoilussa ottamaan huomioon myös ympäristönäkökulmia ja valitsemaan toimenpiteitä jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän

9 Loppuraportin tiivistelmä

Hanke toteutettiin yhteistyössä muotoilutoimisto Arctic Factoryn kanssa ja hankkeessa kehitettiin uusia palveluita ja toimintamalleja sekä tehtiin markkinointimateriaalia. Hankkeen tuloksena on myyvä ja toimiva palvelukokonaisuus ja käyttöön tuleva markkinointimateriaali.