Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A75585

Hankkeen nimi: Komero International

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.8.2019 ja päättyy 30.6.2021

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: KOMEROFOOD OY

Organisaatiotyyppi: Mikroyritys

Y-tunnus: 2676765-6

Jakeluosoite: Takojantie 7

Puhelinnumero: 0443718323

Postinumero: 70900

Postitoimipaikka: TOIVALA

WWW-osoite: www.komerofood.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Nuutinen Pekka

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: pekka.nuutinen(at)komerofood.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0443718323

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Tämän valmisteluhankkeen tavoitteena on valmistella KomeroFood Oy:n kansainvälistymistä sekä luoda pohjaa seuraavalle, suuremmalle kehittämishankkeelle.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 76 730

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 76 396

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 76 730

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 76 396

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Pohjois-Savo

Seutukunnat: Kuopion

Kunnat: Siilinjärvi

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Takojantie 7

Postinumero: 70900

Postitoimipaikka: TOIVALA

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 8.00, joihin työllistyvät naiset 3.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
Ruoanlaitto mielletään perinteisesti enemmän naisvaltaiseksi alaksi, hankkeella tavoitellaan myös miesten kohonnutta aktiivisuutta ruoanlaittoa kohtaan.
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Hankkeen toimenpiteiden kautta ruoanlaitosta pyritään tekemään mahdollisimman sukupuolineutraalia.
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Hankkeen päätavoite ei ole sukupuolten tasa-arvon edistäminen.

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 5 10
KomeroFoodin toiminnan keskiössä on kestävä luonnonvarojen käyttö ja ilmastonmuutoksen vähentäminen. Tämä näyttäytyy mm. yrityksen käyttämissä raaka-aineissa sekä pakkausmateriaaleissa.
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 5 10
KomeroFoodin toiminnan keskiössä on kestävä luonnonvarojen käyttö ja ilmastonmuutoksen vähentäminen. Tämä näyttäytyy mm. yrityksen käyttämissä raaka-aineissa sekä pakkausmateriaaleissa.
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 0
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 5 10
KomeroFoodin toiminnan keskiössä on kestävä luonnonvarojen käyttö ja ilmastonmuutoksen vähentäminen. Tämä näyttäytyy mm. yrityksen käyttämissä raaka-aineissa sekä pakkausmateriaaleissa. Kaikki pakkausmateriaalin ovat kierrätettäviä, jonka lisäksi yritys on siirtymässä käyttämään biohajoavaa muovia.
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 0
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 5 5
KomeroFoodin toiminta tukee myös alueen tuottajien toimintaa kestävällä tavalla.
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 0 0
Liikkuminen ja logistiikka 2 5
Kehittämällä ostoprosessia pyritään myös huomioimaan liikkumisen ja logistiikan aiheuttamien päästöjen minimointi.
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 0 0
Tasa-arvon edistäminen 0 0
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 0
Kulttuuriympäristö 0 0
Ympäristöosaaminen 0 0

9 Loppuraportin tiivistelmä

Hankkeessa kehitettiin uusia markkinoinnin analytiikkaan liittyviä työkaluja ja täysin uudenlainen Ateriakippo-tuotesarja.