Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A75699

Hankkeen nimi: Fermentoitujen, gluteiinittomien tuotteiden tuotantoinnovaatioiden kv-liiketoiminnan perustan luominen

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 1.1. Uuden liiketoiminnan luominen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 6.11.2019 ja päättyy 30.6.2020

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: PROBITAT OY

Organisaatiotyyppi: Mikroyritys

Y-tunnus: 2998469-9

Jakeluosoite: PL 1188

Puhelinnumero: +358456723159

Postinumero: 70211

Postitoimipaikka: KUOPIO

WWW-osoite: www.mozumo.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Plumed Ferrer Carmen

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: CEO

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: carme.plumed(at)probitat.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358456723159

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Hankkeen tavoiteena on luoda yritykselle kehitysympäristö, sekä kehittää fermentoimalla gluteiinittomia ja lisäaineetomia tuotteita ja valmistusmenetelmiä.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 36 050

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 29 518

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 36 050

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 29 518

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Pohjois-Savo

Seutukunnat: Kuopion

Kunnat: Kuopio

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Taivaanpankontie 10 B 23

Postinumero: 70200

Postitoimipaikka: KUOPIO

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 1, joihin työllistyvät naiset 1

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 1, joista naisten perustamia 1

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joista naisten perustamia 1.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
Hanke on sukupuolineutraali
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Hanke on sukupuolineutraali
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Ei ole hankkeen aihepiirissä

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 0 0
Ei liity hakkeeseen
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 3 0
Tuotteilla voidaan korvata lihan käyttöä
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Ei liity hankkeeseen
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 0
Ei liity hankkeeseen
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Ei liity hankkeeseen
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 0 0
Ei liity hankkeeseen
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 0
Ei liity hankkeeseen
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 0 0
Ei liity hankkeeseen
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 3 0
Tavoitteena lisensoitava tuote
Liikkuminen ja logistiikka 0 0
Ei liity hankkeeseen
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 0 0
Ei liity hankkeeseen
Tasa-arvon edistäminen 0 0
Ei liity hankkeeseen
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 0
Ei liity hankkeeseen
Kulttuuriympäristö 0 0
Ei liity hankkeeseen
Ympäristöosaaminen 0 0
Ei liity hankkeeseen

9 Loppuraportin tiivistelmä

”Fermentoitujen, gluteiinittomien tuotteiden tuotantoinnovaatioiden kv-liiketoiminnan perustan luominen (ELY Yrityksen Kehittämisavustus 55799)” -projekti salli Probitat:in kasvaa tuntuvasti luomalla kehittämisympäristön (fasiliteetit ja taloudellinen vakaus) yrityksen pääaktiviteettien jatkuvuudelle; innovatiivisten fermentoitujen elintarvikkeiden kehittämiselle. Vaikka koronakriisi vaikutti Probitat:in kansainvälistymiseen ja vientitoimiin, projekti salli meidän rakentaa vahvan brändi imagon, jota on käytetty potentiaalisten kansainvälisten partnereiden tavoittamiseen.