Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A75982

Hankkeen nimi: Ramin Konditoria Oyn investoinnit, tuotannon kehittäminen ja tuotekehityshanke

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 3.1. Pk-yritysten energiatehokkuuden edistäminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 12.12.2019 ja päättyy 30.6.2023

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: RAMIN KONDITORIA KAHVILA OY

Organisaatiotyyppi: Pieni yritys

Y-tunnus: 1879173-6

Jakeluosoite: Metsurinraitti 1

Puhelinnumero: +358451397664

Postinumero: 50180

Postitoimipaikka: MIKKELI

WWW-osoite: www.raminkonditoria.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Huikuri Isto

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: johtaja

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: isto.huikuri(at)raminkonditoria.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358451397664

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Hankkeessa investoidaan Ramin uusiin leipomotiloihin, joiden avulla kasvatetaan merkittävästi yksityksen kapasiteettia ja jonka avulla yrityksen toiminta-aluetta laajennetaan laajalle alueelle Suomessa. Hankkeessa aloitetaan gluteenittomien premium-konditoria tuotteiden tuotekehitys ja investoidaan gluteenittomaan leipomoon.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 969 810

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 969 810

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 969 810

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 969 810

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Etelä-Savo

Seutukunnat: Mikkelin

Kunnat: Mikkeli

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Hallituskatu 7

Postinumero: 50100

Postitoimipaikka: MIKKELI

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 15, joihin työllistyvät naiset 13

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 18.00, joihin työllistyvät naiset 13.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
Lisää naistyöpaikkoja
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Lisää naistyöpaikkoja
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Ei ole

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 0 0
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 0 0
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 0
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 4 4
tehokkuus
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 3 3
lämmön talteenotto
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 10 10
uusia työpaikkoja ja kasvua alueelle
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 8 6
uutta reseptiikkaa
Liikkuminen ja logistiikka 5 3
yhdestä kohteesta tehokkaammin
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 3 3
työtä, elinvoimaa,
Tasa-arvon edistäminen 4 6
työtä molemmille sukupuolille
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 0
Kulttuuriympäristö 0 0
Ympäristöosaaminen 5 5
huomioidaan suunnittelussa

9 Loppuraportin tiivistelmä

Hankkeessa toteutettiin leipomoinvestointi, joka mahdollisti resurssitehokkaan toiminnan kehittämisen. Lisäksi hankkeessa kehitettiin gluteenittomien tuotteiden tuotesarja.