Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Description of the project funded by the European Regional Development Fund (ERDF)

1 Project

Project code: A76423

Project name: Next level oat

Policy: 1. Competitiveness of SMEs

Specific objective: 2.1. Promoting the growth and expansion abroad of SMEs

Planned completion time: Start 30.6.2020 and end 31.3.2022

Operational status: Ended

Responsible authority: Centre for Economic Development, Transport and the Environment Central Finland

2 Basic applicant information

Official name of the applicant: MÖ FOODS OY

Organisation type: Micro-enterprise

Business ID: 2835966-4

Street: Alaviirteentie 144

Telephone number: +358400463723

Postal code: 68240

City/town: LOHTAJA

Website: www.mö.fi

Project contact person's name: Jukkola Annamari

Contact person's position in the organisation: TJ

Contact person’s email address: annamari.jukkola(at)mofoods.fi

Contact person's phone number: +358400463723

Number of applicants or subsidy transfer:

3 Plan-specified summary of the project completion

The project aims to develop new oat dairy products with a consumer-based methods.

4 Project target groups

4.1 Actual target groups

4.2 Indirect target groups

5 Public funding of the project (EUR)

EU and State funding granted: 123 661

EU and State funding used: 123 661

Planned public funding (total): 123 661

Planned public funding used (total): 123 661

6 Geographical target area

Regions: Central Ostrobothnia

Subregions: Kokkola

Municipalities: Kokkola

Address of the project site, if the project is carried out in one place

Street: Alaviirteentie 144

Postal code: 68240

City/town: ALA-VIIRRE

7 Estimates of project-specific monitoring information reported during the application phase

7.1 Number of new jobs (only requested for projects belonging to specific objectives 1.1, 2.1 and 3.1)

Planned: 1, in which women are employed 1

Completed according to monitoring information: 1.00, in which women are employed 1.00

7.2 Number of new companies (only requested for projects belonging to specific objective 1.1)

Planned: 0, which are founded by women 0

Completed according to monitoring information: 0.00, which are founded by women 0.00

8 Horizontal principles

8.1 Gender equality

: No
Ei ole tehty erikseen
: No
Ei erikseen huomioitu
: No
Ei ole päätavoite

8.2 Sustainable development

DirectIndirect
Luonnonvarojen käytön kestävyys 2 3
Kestävät raaka-aineet ja kulutus
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 2 2
Kestävät raaka-aineet ja kulutus
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 1 1
Maaperän köyhtymisen estäminen monipuolistamalla ruokakultuuria
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 4 2
Kompensoitu tuotanto, vähähiiliset tuotteet
Natura 2000 -ohjelman kohteet 2 1
Kestävät raaka-aineet ja kulutus
Materiaalit ja jätteet 2 0
Hävikki pienenee
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 0
Ei vaikutusta
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 2 1
Työpaikkojen määrä + infra
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 2 0
Osaaminen, IPR
Liikkuminen ja logistiikka 2 1
Infra
Hyvinvoinnin edistäminen 2 1
Kasvipohjaisuus
Tasa-arvon edistäminen 0 0
Ei vaikutusta
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 0
Ei vaikutusta
Kulttuuriympäristö 3 2
Ruokakulttuurin monipuolistaminen
Ympäristöosaaminen 2 1
Vastuullisuuden esilletuominen

9 Final report summary

New oat based products were developed together with their processes.