Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A76595

Hankkeen nimi: Aitoa, terveellistä ja hyvää tekevää ruokaa!

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 14.6.2020 ja päättyy 30.6.2022

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: KETO - SO SIMPLE OY

Organisaatiotyyppi: Mikroyritys

Y-tunnus: 3102229-6

Jakeluosoite: Vasarakankaantie 17

Puhelinnumero: 0442824847

Postinumero: 83700

Postitoimipaikka: POLVIJÄRVI

WWW-osoite:

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kolehmainen Olli

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: olli(at)ketokamu.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: 0442824847

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Aiomme tuoda markkinoille laadukkaita vähähiilihydraattisia valmisruokia, välipaloja, ateriankorvikkeita ja herkkuja. Yrityksemme nimi on Keto – So Simple Oy ja aputoiminimi, sekä brändinimi Ketokamu. Kaikki tuotteemme ovat lisäaineettomia, gluteenittomia ja viljattomia, monet myös maidottomia ja vegaanisia.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 190 900

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 173 698

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 190 900

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 173 698

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Pohjois-Karjala

Seutukunnat: Joensuun

Kunnat: Polvijärvi

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Vasarakankaantie 17

Postinumero: 83700

Postitoimipaikka: POLVIJÄRVI

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 13, joihin työllistyvät naiset 7

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 5.00, joihin työllistyvät naiset 3.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
-
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Emme näe merkitystä sillä, mitä sukupuolta hankkeessa olevat ihmiset ovat, vaan palkkaamme ihmiset ihmisinä heidän yrityksellisten ominaisuuksien perusteella.
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Se ei ole päätavoite, mutta totta kai tärkeä asia edistää myös hankkeen myötä.

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 9 9
Teemme yhteistyötä sellaisten toimijoiden kanssa, jotka ovat ottaneet nämä asiat huomioon, ja pystymme hyödyntämään tätä osaamista myös itse jatkossa. Kasvipohjaisten tuotteiden suuri määrä puoltaa myös.
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 9 9
Yhteistyökumppanimme ovat huomioineet tätä, esimerkiksi Rawmance on laittanut uuden tuotantolaitoksensa katon täyteen aurinkopaneeleita. Kun oma tuotantomme käynnistetään laajamittaisesti, otamme huomioon myös ilmastolliset näkökulmat. Tuomme esiin myös sitä uutta näkökulmaa/faktaa, että laiduntava, lajinmukaisesti laidunheinää ympäri vuoden (ei tarvitse edes asuinrakennusta) syövä eläin, on hiilinegatiivinen, eli auttaa maaperää sitomaan hiiltä itseensä, eikä vapauttamaan sitä ilmakehään, kuten yksivuotisten kasvien kanssa tapahtuu, varsinkin kun ottaa huomioon, kuinka paljon lannotteiden valmistuksessa käytetään fossiilisia polttoaineita.
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 10 10
Haluamme tukea monivuotisten kasvien viljelyä ja luonnon monimuotoisuutta, sekä luomutuotantoa. Luonnonmonimuotoisuutta vaalivien aterioiden määrää tavallistenkin ihmisten ostokoreissa ja lautasilla. Luontoon ja sen monimuotoisuuteen kuuluvat myös eläimet, joten tuemme niiden laidunkasvatusta, teollisten tehoyksiköiden sijaan.
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 10 10
Tehotuotannon tukemisen sijaan tuemme pientuotantoa raaka-ainehankinnoissamme. Teemme yhteistyötä Kasvisten paratiisi -projektin kanssa, joka pyrkii parantamaan luonnollisten maanparannuskeinojen käyttöä yms. jolloin mm. pohjavedet, maaperä säästyvät. Myös laidunkarja tukee maaperän eloistumista, joka parantaa sen veden sidontaa, jolloin esim. sadevedet eivät huuhtoudu vesistöihin.
Natura 2000 -ohjelman kohteet 5 5
En ole varma mitä tällä tarkoitetaan, tuemme luonnon monimuotoisuutta ja saastumisen estämistä.
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 9 9
Pyrimme kierrättämään kaiken jätteen mahdollisimman tehokkaasti. Tuemme kestävää kehitystä.
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 4 6
Aiomme käyttää tulevassa tuotannossamme mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa.
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 9 9
Näemme tärkeänä työllistää Pohjois-Karjalassa ja tukea maaseutua. Tämän hankkeen onnistumisen myötä alueen elinkeinorakenne paranee niin välittömästi kuin välillisestikin.
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 10 10
Aiomme tukea aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittämistä hankkeellamme. Teemme uusia tuotteita ja projektimme on korkean osaamisen toimintaa.
Liikkuminen ja logistiikka 5 5
Pyrimme tehostamaan logistiikkaa.
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 10 10
Hankkeemme tukee ihmisten hyvinvointia ja pitkäikäisyyttä tarjoamalla todella laadukkaita ja vähän prosessoituja elintarviketuotteita.
Tasa-arvon edistäminen 10 10
Tuemme tasa-arvoa ja suvaitsevuutta toiminnassamme.
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 5 5
Tuemme yhteiskunnallista ja kulttuurista yhdenvertaisuutta tarjoamalla kaikille terveellistä ja parempaa ruokaa, sekä jaamme kaikille tuotteidemme reseptit ilmaiseksi.
Kulttuuriympäristö 6 6
Parannamme valmisruokakulttuuria.
Ympäristöosaaminen 6 6
Haluamme oppia lisää aiheesta. Haluamme tukea kotimaisen ja ulkomaisen luonnon suojelua ja tukea luomutuotantoa.

9 Loppuraportin tiivistelmä

-