Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A77044

Hankkeen nimi: Liiketoiminnan skaalautumisen kehittäminen ja valmiuksien luominen kansainvälistymiseen

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 31.12.2020 ja päättyy 31.12.2022

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: BIOVAAKA OY

Organisaatiotyyppi: Mikroyritys

Y-tunnus: 2916112-3

Jakeluosoite: Laserkatu 6

Puhelinnumero: +358400467926

Postinumero: 53850

Postitoimipaikka: LAPPEENRANTA

WWW-osoite: biovaaka.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Hänninen Jukka

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Kehityspäällikkö

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: jukka.hanninen(at)biovaaka.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358400467926

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Yrityksen liiketoiminta on nopeassa kasvuvaiheessa ja yrityksen tarjoamalla ruokahävikin seurantajärjestelmällä on merkittävä markkinapotentiaali sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hankkeessa tehdään tarvittavat kehittämistoimenpiteet yrityksen tuote- ja palvelurakenteen, sekä toimitusketjun ja tuotannon kehittämiseksi mahdollistamaan ennustetun liiketoiminnan kasvun ja tunnistettujen asiakastarpeiden mukainen skaalautuminen. Kansainvälistymisen mahdollistamiseksi hankkeessa luodaan lisäksi tarvittavat valmiudet kansainväliselle liiketoiminnalle.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 54 543

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 51 647

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 54 543

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 51 647

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Etelä-Karjala

Seutukunnat: Lappeenrannan

Kunnat: Lappeenranta

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Laserkatu 6

Postinumero: 53850

Postitoimipaikka: LAPPEENRANTA

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 4, joihin työllistyvät naiset 2

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 3.00, joihin työllistyvät naiset 1.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Kyllä
Edistämme tasa-arvonäkökulmaa kaikessa toiminnassamme.
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
Edistämme tasa-arvonäkökulmaa kaikessa toiminnassamme.
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Ei ole päätavoitteena.

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 10 10
Ruokahävikin vähentäminen edesauttaa välittömästi ja välillisesti luonnonvarojen käytön kestävyyttä ja edistää hiilineutraaliuden saavuttamista.
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 5 10
Ruokahävikin vähentäminen edesauttaa välittömästi ja välillisesti ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentämistä.
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Ei arvioitua vaikutusta.
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 5 5
Ruokahävikin vähentäminen edesauttaa välittömästi ja välillisesti ruokatuotannon aiheuttaman veden käytön pienentämistä ja vähentää ruokatuotannon aiheuttamia kasvihuonekaasuja.
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Ei arvioitua vaikutusta.
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 10 10
Ruokahävikin vähentäminen pienentää ruokatuotannon materiaalikäyttöä ja vähentää syntyvän jätteen määrää.
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 0
Ei arvioitua vaikutusta.
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 6 6
Hanke edistää paikallisen elinkeinorakenteen kehittämistä, pyrkii soveltuvien paikallisten asiantuntijapalveluiden hyödyntämiseen ja lisää alueellista elinkeinorakenteen elinvoimaa.
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 10 6
Hankkeessa toteutetaan tuote- ja palvelurakenteen kehittämistoimenpiteitä, jotka mahdollistavat uusien asiakastarpeisiin entistä paremmin vastaavien tuote- ja palveluinnovaatioiden syntymisen.
Liikkuminen ja logistiikka 8 8
Ruokahävikin vähentäminen edesauttaa välittömästi ja välillisesti ruokatuotannon energiatehokkuutta ja vähähiilisyyttä.
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 3 5
Hankkeessa kehittämistoimenpiteitä, jotka mahdollistavat eri toimijoiden entistä tiiviimmän osallistamisen ruokahävikin vähentämiseen ja parantavat ruokahävikkitiedon saatavuutta.
Tasa-arvon edistäminen 5 5
Edistämme tasa-arvonäkökulmaa kaikessa toiminnassamme, yrityksen sisäisesti ja ulkoisesti.
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 2 2
Edistämme yhdenvertaisuusnäkökulmaa kaikessa toiminnassamme, yrityksen sisäisesti ja ulkoisesti.
Kulttuuriympäristö 0 0
Ei arvioitua vaikutusta.
Ympäristöosaaminen 10 10
Ruokahävikin näkyväksi tekemisellä on merkittävä vaikutus ympäristötietoisuuden lisäämisessä, tietoa ruokahävikistä käytetään myös oppilaitoksissa pedagogisiin tarkoituksiin. Yrityksen toiminta kasvattaa ympäristöosaamista suoraan ja välillisesti henkilöstön ja kaikkien yrityksen sidosryhmien keskuudessa.

9 Loppuraportin tiivistelmä

Yrityksen liiketoiminta on nopeassa kasvuvaiheessa ja yrityksen tarjoamalla ruokahävikin seurantajärjestelmällä on merkittävä markkinapotentiaali sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hankkeessa on toteutettu kehittämistoimenpiteitä yrityksen tuote- ja palvelurakenteen, sekä toimitusketjun ja tuotannon kehittämiseksi mahdollistamaan yrityksen liiketoiminnan kasvun ja tunnistettujen asiakastarpeiden mukainen skaalautuminen. Kansainvälistymisen mahdollistamiseksi hankkeessa on kehitetty valmiuksia kansainväliselle liiketoiminnalle.