Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A77445

Hankkeen nimi: HoviRuoka Oy Tuote- ja laadunkehitysprojekti

Toimintalinja: 1. Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Erityistavoite: 2.1. PK-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistäminen

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 14.4.2021 ja päättyy 30.6.2023

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: HOVIRUOKA OY

Organisaatiotyyppi: Keskisuuri yritys

Y-tunnus: 2413387-9

Jakeluosoite: Kanervistontie 1

Puhelinnumero: +358400-171163

Postinumero: 45200

Postitoimipaikka: KOUVOLA

WWW-osoite: www.hoviruoka.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Kaikkonen Pekka

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Toimitusjohtaja

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: pekka.kaikkonen(at)hoviruoka.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358400-171163

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Rakentaa ja käyttöönottaa HoviRuoka Oy:lle sertifioitu laatujärjestelmä, rakenteet ja toiminta viennin vaatimukset täyttäviksi. Kehittää tuotteistoa ja vientimarkkinoille sopiviksi sekä lisätä tuotannon tehokkuutta. Näiden avulla voidaan kasvattaa HoviRuoka Oy:n myyntiä viennissä.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 113 730

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 87 841

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 113 730

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 87 841

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Kymenlaakso

Seutukunnat: Kouvolan

Kunnat: Kouvola

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Kanervistontie 1

Postinumero: 45200

Postitoimipaikka: KOUVOLA

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 8, joihin työllistyvät naiset 6

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joihin työllistyvät naiset 0.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Ei
ei nähdä tarpeellisena
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Kyllä
luodaan naisille fyysisesti hyvin sopivia työtehtäviä
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
ei nähdä tarpeellisena

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 6 0
kehitetään vegaani ja kasvispohjaisia tuotteita korvamaan lihapohjaisia
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 0 3
kasvisraaka-aineet tuotteissa
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 2
lihaa korvaavat tuotteet
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 5 0
raaka-aineiden käyttö paranee kun tuotehävikit vähenevät prosessien kehittyessä
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 0
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 0 0
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 0 0
Liikkuminen ja logistiikka 0 0
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 2 0
kehitämme hyvänmakuisia kasvispohjaisia terveellisiä tuotteita
Tasa-arvon edistäminen 0 0
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 0 0
Kulttuuriympäristö 0 0
Ympäristöosaaminen 0 0

9 Loppuraportin tiivistelmä

Kehitettiin sertifioitava BRC-laatujärjestelmä ja toteutettiin sen vaatimat suojaus- ja turvallisuusinvestoinnit. Kehitettiin valmisruokatuotteita vientiä varten. Investoitiin tuotannonlaitteita uusille tuotteille ja tehostettiin tuotannon tehokkuutta ja laaduntuottokykyä.