Euroopan unioni Vipuvoimaa EU:lta

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman hankkeen kuvaus

1 Hanke

Hankekoodi: A78428

Hankkeen nimi: Kestävän kehityksen leipomo

Toimintalinja: 8. REACT-EU:n EAKR-toimenpiteet

Erityistavoite: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta

Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 29.10.2021 ja päättyy 31.12.2022

Toiminnan tila: Toiminta päättynyt

Vastuuviranomainen: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

2 Hakijan perustiedot

Hakijan virallinen nimi: BARON FOODTECH OY

Organisaatiotyyppi: Mikroyritys

Y-tunnus: 1655732-1

Jakeluosoite: Flextie 3

Puhelinnumero: +358407320911

Postinumero: 15550

Postitoimipaikka: NASTOLA

WWW-osoite: www.baronfoodtech.fi

Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Hinnen Tiina

Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Manager, Develop.

Yhteyshenkilön sähköpostisoite: tiina(at)baronfoodtech.fi

Yhteyshenkilön puhelinnumero: +358407320911

Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely:

3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta

Kestävä kehitys on yksi johtavista globaaleista kehitystrendeistä ja energiaratkaisut merkittävä osa tätä kokonaisuutta. Teollinen leivonta puolestaan on erittäin energiaintensiivistä toimintaa. Yrityksemme tavoiteena on kehittyä leipomoteollisuutta palvelevaksi suunnittelu-, kehitys- ja projektitoimijaksi, jolla on vahva osaaminen ja soveltuvat työkalut kestävän kehityksen periaatteiden mukaisten leipomoiden kehittämiseen ja suunnittelemiseen.

4 Hankkeen kohderyhmät

4.1 Varsinaiset kohderyhmät

4.2 Välilliset kohderyhmät

5 Projektin julkinen rahoitus, euroa

Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 45 720

Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 36 118

Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 45 720

Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 36 118

6 Maantieteellinen kohdealue

Maakunnat: Päijät-Häme

Seutukunnat: Lahden

Kunnat: Lahti

Toteutuspaikan osoite, jos hanke toteutetaan yhdessä paikassa

Jakeluosoite: Flextie 3

Postinumero: 15550

Postitoimipaikka: NASTOLA

7 Hakemusvaiheessa ilmoitettavat arviot hankekohtaisista seurantiedoista

7.1 Uusien työpaikkojen määrä (kysytään vain erityistavoitteisiin 1.1, 2.1 ja 3.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joihin työllistyvät naiset 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 1.00, joihin työllistyvät naiset 1.00

7.2 Uusien yritysten määrä (kysytään vain erityistavoitteeseen 1.1 kuuluvissa hankkeissa)

Suunniteltu: 0, joista naisten perustamia 0

Toteutunut seurantatietojen mukaan: 0.00, joista naisten perustamia 0.00

8 Horisontaaliset periaatteet

8.1 Sukupuolten tasa-arvo

Hankkeessa on tehty toimintaympäristön analyysi sukupuolinäkökulmasta: Ei
Kirjallista analyysiä ei ole tehty.
Sukupuolinäkökulma on huomioitu hankkeen toiminnassa (valtavirtaistaminen): Ei
Yrityksessä toteutetaan tasa-arvoa kaikessa toiminnassa.
Hankkeen päätavoite on sukupuolten tasa-arvon edistäminen: Ei
Hankkeen päätavoite ei ole sukupuolten tasa-arvon edistäminen.

8.2 Kestävä kehitys

VälitönVälillinen
Ekologinen kestävyys
Luonnonvarojen käytön kestävyys 0 3
Asikkaille tehtävien hankkeiden energiaratkaisut edistävät tätä.
Ilmastonmuutoksen aiheuttamien riskien vähentäminen 0 3
Asikkaille tehtävien hankkeiden energiaratkaisut myötävaikuttavat tähän.
Kasvillisuus, eliöt ja luonnon monimuotoisuus 0 0
Pinta- ja pohjavedet, maaperä sekä ilma (ja kasvihuonekaasujen väheneminen) 0 0
Natura 2000 -ohjelman kohteet 0 0
Taloudellinen kestävyys
Materiaalit ja jätteet 0 6
Tuote- ja pakkauskehityksessä on johtavana teeman vastuullisuus ja sen mukana materiaalien säästäminen, uusien ympäristöystävällisten materiaalien etsiminen sekä pakkauskokojen optimointi hävikin vähentämiseksi.
Uusiutuvien energialähteiden käyttö 0 6
Energialaskennan kautta syntyvät uudet ratkaisut asiakkailla edistävät tätä.
Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen 0 2
Kestävän kehityksen mukaiset leipomoratkaisut kehittävät asiakkaan alueen elinkeinorakennetta.
Aineettomien tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 0 0
Liikkuminen ja logistiikka 2 2
Esim. energian käyttöön liittyvillä etävalvontamahdollisuuksilla on potentiaalia vähentää omaa matkustamistamme. Logistiset ratkaisut ovat myös osa leipomoiden kestävää kehitystä.
Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhdenvertaisuus
Hyvinvoinnin edistäminen 3 3
Niin oman yrityksen kuin asiakkaan toiminta ja kannattavuus kehittyvät kestävän kehityksen ratkaisuilla ja siten myös henkilöstön hyvinvointi kehittyy.
Tasa-arvon edistäminen 0 0
Yhteiskunnallinen ja kulttuurinen yhdenvertaisuus 3 3
Kansainvälinen henkilöstömme ja globaali toimintaympäristömme mahdollistavat osaamisen jakamisen tasa-vertaisesti ja laajasti.
Kulttuuriympäristö 0 0
Ympäristöosaaminen 4 4
Kestävän kehityksen periaatteilla toteutettavat asiakashankkeet lisäävät molempien osapuolien ympäristöosaamista

9 Loppuraportin tiivistelmä

Kestävä kehitys on yksi johtavista globaaleista kehitystrendeistä ja energiaratkaisut merkittävä osa tätä kokonaisuutta. Yrityksemme on erikoistunut teollisen leipomotoiminnan kehittämiseen ja erityisesti kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin. Olemme kehityshankkeen myötä lisänneet henkilöstömme osaamista, kehittäneet palveluidemme sisältöä, hankkineet uusia työkaluja sekä toteuttaneet pilottihankkeen asiakkaamme kanssa. Pilottihankkeen välittömien energian kulutuksen vaikutusten lisäksi asiakkaan tuotteiden laatu on parantunut ja hävikki pienentynyt.